Pavitar Yoga Studio

Kundalini Yoga & Shakti Dance

Een Shakti les, de 8 fases

Er zijn 8 fases in een les Shakti Dance, elke fase met een eigen doel en samen zorgend voor een heel efficiënt, gebalanceerd en veilig pad. Hieronder een overzicht.

1.Tune In

Opent een meditatieve beschermende ruimte in welke we aan de slag gaan. We tunen in met de mantra Ong namo Guru Dev Namo Guru Deva (Ik buig voor de goddelijke innerlijke wijsheid). Het intunen keert ons naar binnen en maakt ons gevoeliger zodanig dat je je echt bewust wordt van jezelf en je innerlijke leiding.

2.Shakti Stretchings

Vloeiende asanas gecombineerd met de ademhaling bedoelt om het lichaam en de geest te ontspannen. Het warmt je lichaam op en opent het (nadis, meridianen,…)

3.Standing Sequences

Dynamische oefeningen en cyclische dansbewegingen op ritmische muziek. De prana-shakti, de vitaliteit en het energieniveau neemt toe, alsook het dans-vocabulaire.We brengen de energie naar buiten in de aura.

4.Vrije Dans

Je laat de beweging toe je te leiden, free-flow shakti neem over en beweegt je. Je brengt je unieke zelf zoals het is op dat moment tot expressie.

5.Relaxatie

Kalmeren en integreren. Helen en reorganiseren op een subtiel niveau. De Shakti settelt in harmonie en balans.

6.Celestial Communication of Mantra Choreografie

We stimuleren de 'Meditative Mind'. Mantra in het lichaam gebracht, zodanig dat het effect heel diep gaat, de mantra wordt 'ervaren'. Vaak komt ook heilige geometrie aan bod. De energie wordt in lijn gebracht.

7.Stille Meditatie

Je baadt in de stilte van Shiva, je versmelt met innerlijke bron. Een moment om de lege bewuste ruimte te ervaren die volgt op zelf-expressie.

8.Tune out

De ruimte wordt gesloten en je creëert een beschermend auraveld met de mantra Sat Nam (Waarheid is mijn identiteit) Integratie in je dagelijks leven.

0