Pavitar Yoga Studio

Kundalini Yoga & Shakti Dance

'It's not what you do, but the courage and commitment that you bring to what you do.'

Yogi Bhajan  

Ondertussen geef ik 10 jaar les in deze vorm van yoga. En het voelt als een boom die groeit en bloeit, zijn wortels steeds dieper en zijn takken steeds weelderiger. Steeds openen zich nieuwe laagjes en ontvouwen zich nieuwe horizonten. En elke vorm van yoga beoogt deze heelheid, dit één worden met je zelf en Zelf, maar voor mij is het beoefenen van Kundalini Yoga de kers op de taart, het meest complete, het meest levende. Een yoga waarin de flow van het leven zelf terug te vinden is.

En mijn queeste, de alchemie van zogenaamde tegenstellingen, het mystieke innerlijke huwelijk, het mannelijke en vrouwelijke in balans en in ere hersteld...

Zoals Etienne Perrot in zijn werk The way of transformation zo treffend verwoordt:

'I raise myself to God, to compel God to descend into my being and to give birth to Him/Her. And for that I must have a body, a belly, my body must exist in my soul, I must develop a strong body, powerful, sensual, sexual, volcanic, fertile....Oh, I love life!'


Sinds mijn studies (kinesitherapie en psychomotorische therapie) volgde ik yogalessen om mezelf niet te verliezen als hoogsensitief persoon in een maatschappij met een overvloed aan info en stress, om steeds weer te kunnen thuiskomen bij mezelf.

Na een tijd met mijn gezin in het buitenland (Jordanië) te hebben gewoond, voltooide ik mijn opleiding Kundalini Yoga en begon ik les te geven in 2007. Eerst in Jordanië, dan in Brugge en Oostkamp.

Daar yoga traditioneel voor mannen en door mannen is ontwikkeld en ook zo gegeven wordt, zocht ik naar meer balans, daardoor kwam ik bij Shakti Dance terecht, die twee van mijn passies; yoga en dans combineert.

Er volgde een pad van het vrouwelijke principe meer en meer verweven in de eerder mannelijke yoga-beoefening en dat is ook in mijn lessen aanwezig.

En het leven is niet statisch,ik verdiep me verder in het moederschap, vrouw-zijn, mens-zijn, de natuur, tantra, muziek en verschillende vormen van bodywork.

Ik heb een individuele praktijk Arvigo®Therapy (Arvigo techniques of Maya Abdominal Therapy®), bij interesse hiervoor kan je dat uitchecken op mijn andere website www.innerwoman.org

Sat nam,

Katrien Haerynck

"Whenever you do something, do it as a piece of art. Otherwise just don't do it. Let everything express the creativity of you."

Yogi Bhajan   

0