Pavitar Yoga Studio

Kundalini Yoga & Shakti Dance

Kundalini yoga beoefenen is op ontdekkingstocht gaan naar je innerlijke zelf met behulp van mantra's, houdingen, kriya's, ademhalingsoefeningen, .... Gaandeweg steeds meer het positieve effect hiervan op je lichaam en geest ervaren en waarderen.

Na 2 jaar beoefenen nog steeds nieuwe elementen ontdekken van de veelzijdigheid die deze yogavorm biedt. Een heel bijzondere manier om je te laten begeleiden op je persoonlijke zoektocht. Vooraf had ik nooit kunnen bedenken dat de praktische beoefening van kundalini yoga zoveel voor me zou betekenen.

Sat nam Hedwig

In Katrien haar lessen wordt je liefdevol uitgenodigd om ervoor te gaan, om de kundalini stroom in je te voelen opstijgen en te laten vibreren op een heel serene maar vastberaden manier. Je wordt gedragen in haar aura en in die van de groep. Het is een eer om in haar les te zijn.

-Prem Siri Kaur-

"Words cannot express the benefits that KY brought to my life; the treasure is definitely hidden in the 'experience'. It is truly the yoga of awareness. Who am I? How do I interact with my environment? What kind of relationships do I sustain? What is a human 'being' rather than a human 'doing'?

I am grateful to you, Katrien, for your encouragement and everlasting, inspiring example. Somebody has to lead the pack J

When the going gets tough, you are showing us how to change course by taking responsibility for ourselves and our lives through the beautiful tools and techniques that KY has on offer.

Your yoga classes are enriching on many levels while you create a comfortable space for all to excel to the best of their capabilities. Throughout those years, your personal touch, intuitive choice of kriyas, accompanying music, meditation evenings, rebirthing workshops, variety of warm-ups, or some funny exercises like laughing out loud or freestyle dancing have truly touched every heart. Thank you very much for being one of those heart-centred teachers that guides us on our way into the Aquarian age."

Sat nam, Kurt.

 Als ik van je lessen kom, voel ik een enorme verlichting (stress lossen) , een zalig gevoel en ben altijd happy achteraf . Het is het enige moment dat ik naar mijn binnenste zelf kan luisteren . Om dit Alleen te doen is voor mij veel moeilijker. Het is een aanrader voor iedereen .

-Cindy-

Lieve Katrien,

Sedert een aantal jaar volg ik bij jou kundalini yoga en ik heb je eigenlijk nog nooit echt bedankt...

Door bij jou les te volgen (ik heb eerst een jaar Hatha yoga gevolgd en daarna een jaar Raja yoga) ben ik niet alleen "gegroeid" als individu maar is mijn hele gezin "meegegroeid"... door de muziek, de mantra's, de kriya's...

Zelfs mijn zoontje (5 jaar) loopt regelmatig mantra's (zijn favoriet is Hum Dhum) te zingen en hij heeft zijn eigen yogamat om samen met mama mee te doen!

Ook tijdens mijn 2e zwangerschap kon ik (gelukkig) bij jou terecht in je privé praktijk. Dankzij jou heb ik de perfecte zwangerschap met geen enkel (noemenswaardig) kwaaltje, in tegenstelling tot mijn vorige zwangerschap (maar toen deed ik nog geen kundalini yoga en kende ik jou nog niet ;-))

Nu maakt kundalini een groot deel uit van mijn leven en ik zou helemaal niet meer zonder kunnen en willen!!!

Bedankt en dankbaar dat ik bij jou les kan volgen!

SAT NAM _/\_

-Elien-

Sat Nam,

Als mama van 3 stoere boys en 1 sterrekindje Demi geeft Kundalini yoga me dagelijks Kracht om happy door het leven te dartelen.

Ik startte samen met mijn man met yoga na de dood van ons dochtertje 15 jaar geleden, dit bracht evenwicht in het verdriet en het weer leven maar het was voor mij zo moeilijk mijn focus te houden, mijn mind stil te krijgen tijdens de les…tot ik enkele jaren geleden in een moeilijke periode Kundalini ontdekte en voor mij was het Love at first sight…het is een Yoga die me blij maakt ! De combinatie met de muziek, de mantra's zorgen ervoor dat ik helemaal aanwezig ben en in een flow kan komen.

Elke morgen land ik weer op mijn schapevelletje om de dag aan te vangen met een mooie kriya…Kundalini is de rode draad doorheen de dagelijkse bezigheden geworden…het wakkert mijn bewustzijn aan, de zin om echt te LEVEN…

De lessen van Katrien zijn telkens weer een mooie mix van groeien in je Zijn, helende mantra’s, doorzettingstestjes en voor mij vooral mezelf durven zijn…het maakt de Vrouw wakker in mij…ze zorgen ervoor dat ik mijn grenzen verleg zoals durven dansen en zingen…en dat voelt heerlijk :-)

Een les bij Katrien is zo ongedwongen, we kunnen lachen, we kunnen huilen, we kunnen zijn wie we zijn…jong, oud, fancy of sober, lenig of stram…we are all one…all beautiful people…en dat laat jij ons voelen…het is telkens weer nagenieten en alweer een stapje te groeien…de groepsenergie die jij laat vrijkomen tijdens de lessen draag ik altijd enkele dagen mee…

Dankbaar om jou…Katrien…You are a Lighthouse…

Wahe Guru xxx

Alle liefs,

Sofie Landuyt

Nu wat betekent kundalini yoga/meditatie voor mij: wel om het kort en krachtig te zeggen,het heeft mijn leven in alle mogelijke aspecten in de positieve zin omgekeerd.

Het heeft me de ogen en ziel geopend op een rustige doch zeer effectieve manier,het heeft de wilskracht die in mij zat te sluimeren wakker geschud en mij de kracht gegeven om een

'roes' verslaving te overwinnen door die roes op meditatiewijze te vinden,het heeft me ook inzichten gegeven over mezelf,antwoorden op vragen die ik al jaren stelde,en die dankzij de yoga meditatie stapsgewijs naar de oppervlakte kwamen en nog altijd blijven komen.Het heeft me een innerlijke rust bezorgd waar ik veel nood aan heb gezien mijn gedachten soms aan 1000 per seconde door mijn hoofd kunnen razen.Het heeft mij ook het verleden al grotendeels doen loslaten door mij te doen inzien dat alles met elkaar verbonden is maar dat blijven vasthouden aan nutteloze energie geen zin heeft.

Het heeft mij infeite getransformeerd van een rusteloze denker en paniekerig persoon naar een persoon die nu probeert rustig te blijven en de situatie eerst te overzien en niet te handelen volgens het welbekende ego.Maar te luisteren naar de innerlijke stem,mijn ziel eigenlijk,die op de achtergrond was geduwd door antwoorden te zoeken buiten mezelf.En soms gewoon de dingen laten gebeuren zoals ze gebeuren en de controle loslaten.

Dus de meditatie heeft mij ook doen inzien dat de antwoorden en kracht die je op het moment wanneer nodig allemaal in jezelf te vinden zijn en dat naar buiten toe zoeken je enkel de antwoorden van iemand anders opleveren.Ik kan hier nog veel langer doorgaan over de positieve effecten en wat het voor mij allemaal heeft veranderd maar dan ga je een website extra moeten hebben.

-anoniem-

Kundalini yoga vind ik een perfecte combinatie tussen lichaam en spirit. Toen ik bij Katrien ,de lerares, een prachtige violette kleur rond haar hoofd zag verschijnen en mijn gevoel hierbij goed zat , wist ik terug dat ik op de juiste plaats was om dit te doen.

De eerste keer verliep super, dus dit wou ik blijven doen. Maar tijdens de oefeningen voelde ik hoe stijf en zwak mijn lichaam eigenlijk nog was. Ik wou de oefeningen ook alweer perfect uitvoeren terwijl ik eigenlijk terug moest luisteren naar mijn lichaam en opbouwend werken.

De tweede les was nog maar net gestart en ik voelde een enorme emotie in me opkomen. Het besef dat ik de oefeningen niet perfect kon uitvoeren werd mij te veel. Ik deed de hele les mee met tranende ogen en voelde mij beschaamd.

Toch gaf ik niet op, en toen ik iets vroeger aankwam bij de derde les en naar Katrien ging om mij te excuseren voor mijn vorige "zwakte" zei ze me iets die me altijd is bijgebleven :

"Je hoeft je bij mij niet te verontschuldigen, want in yoga worden tranen gezien als zuivering van de ziel".

Ik was verbaasd !

Als ik daar dan verder over na ging denken, komt daar weer het aangeleerde uit onze maatschappij naar boven.

Huilen is een teken van zwakte en word ons met de paplepel ingegeven, maar toen de lerares me vertelde dat dit eigenlijk iets goeds is waardoor emotionele blokkades los komen, voelde ik hierover geen schaamte meer ,integendeel.

Ik bekeek het helemaal anders.

Als je er eens verder over nadenkt lucht wenen eigenlijk op .We hebben er af en toe eens nood aan om een traan te laten ,en dit zonder schaamtegevoel.

Ook het perfect willen doen is iets waar ik van kan leren. Dat zit eigenlijk ook bij ons ingebakken ,een perfect lichaam is dezer dagen zo belangrijk geworden .

Maar als je eens goed nadenkt over wie beslist wat een perfect lichaam is ,dan is dat de maatschappij en niet jij zelf . Ik geniet af en toe van de Kundalini yoga naar eigen kunnen ,en dit zonder een gevoel de oefeningen niet goed genoeg te doen. Luisteren naar mezelf en genieten van de bewegingen die mijn lichaam kan en doet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid.

Dankbaar ben ik voor mijn leven en het lichaam die mij in dit leven al zoveel heeft geleerd .

Ik geniet van de bewegingen en haal hier kracht uit, maar ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam, dus dat doe ik nu ook. Ik forceer niets en als ik yoga doe of ga wandelen of lopen, dan doe ik dit volgens mijn eigen kunnen.

Bewust omgaan met mijn lichaam ,daar geniet ik pas echt van.

-Silvia Dello-, haar boek komt uit eind 2014 met als titel: 'Glutenvrij, gezond en gelukkig'. Een deel van haar boek zal over alternatieve therapieën gaan, waarin ook dit stukje voorkomt.

0